• darkblurbg

Donderdag 12 april 2018

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst  
Meer afstemming met General Aviation 

De koepelorganisaties uit de General Aviation (AOPA, KNVvL en NACA) hebben hun samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) vernieuwd. De partijen hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend op 12 april bij LVNL op Schiphol-Oost.

Nederland heeft een druk bevlogen luchtruim waardoor afstemming over de behoeften van verschillende gebruikers van belang is. Er wordt nauw samengewerkt met de verschillende belanghebbenden, waaronder de luchtsporten en General Aviation. Door deze hernieuwde samenwerkingsovereenkomst committeren partijen zich om elkaar vroegtijdig te betrekken en naar consensus te streven in vraagstukken en projecten die van invloed zijn op de kleine luchtvaart en luchtsporten.

Jurgen van Avermaete, general manager Procedures: ”LVNL maakt samen luchtvaart mogelijk, voor alle luchtruimgebruikers. Ik ben dan ook verheugd dat we nieuwe samenwerkingsafspraken hebben met de belangenverenigingen voor General Aviation. Om dit te vieren biedt LVNL de leden van de belangenverenigingen de 2018 editie van de low countries VFR kaart aan. Deze up to date kaart ondersteunt de vliegers in optimale voorbereiding en uitvoering van een veilige vlucht.”

Modernisering informatievoorziening

LVNL gaat de informatie die beschikbaar is voor vluchtvoorbereiding en uitvoering in samenwerking met de belangenverenigingen moderniseren. Veel piloten maken tegenwoordig bij de voorbereiding van de vlucht gebruik van een app als het gaat om de technische ondersteuning. Daar wil LVNL haar dienstverlening naar General Aviation op aanpassen.

Het gehele bericht kunt u HIER terugvinden.

Op de foto (vlnr) Jurgen van Avermaete, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Tom van der Meulen, Aircraft Netherlands Association Commercial Aviation (NACA), Mark Rademaker, Owners & Pilots Association Netherlands (AOPA), Ronald Schnitker, Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) en Kol. Henk Kiffen, Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK)